Sköle Rhinos - Sundsvalls snyggaste korpklubb. Vi spelar innebandy i Sundsvallskorpen och har gjort så sedan 1995.
Sköle Rhinos
spelare
lösenord

Glömt lösenordet? | Hjälp

Grundat 1995 || Söndag 27 november 00:17

Nästa träning

Tis 29 Nov 20:00-21:00

Ja(0) | Nej(2) | Info

Ja (0):

Nej (2): #50 #77

Externa: 0

Max 11 spelare (helst 1 mv, 10 utespelare), målvakter har förtur.


Kom ihåg!

Medlemskap i korpen obligatoriskt.

Oavsett om det skulle varit straff eller inte så tyckte domaren annorlunda. - Brian Moore
 
 
 

Klubbhistoria

 

Wikipedia ansåg att följande var "orelevant", så fel de har!    Uppdaterad maj -18

Sköle Rhinos

Ett korplag i Sundsvall som såg dagens ljus redan i januari 1995 och som fortfarande är aktivt! Sköle är en del av orten Matfors som ligger ca 2 mil väster om Sundsvall. De tre grundarna är alla uppväxta i Sköle och stommen av laget är från Matfors. Klubben grundades då den anmäldes till Korpen för spel i 3-mannaserien på Katrinelund. Grundarna Kenneth Fahlberg, Pierre Björklund och Fredrik Welander hade kommit överrens om namnet Excellent Exhibition, men eftersom Korpen inte kunde stava till det ombeddes vi byta till ett lättare namn. Efter en tids fundering så kom trion fram med Sköle Rhinos och ett första klubbmärke togs fram av Fredrik Welander.

Innebandy

I början spelade laget 3-manna innebandy och spelplatsen var då Katrineholms sporthall i Sundsvall. Något år senare började man spela 5-manna med målvakt och under några säsongen så spelade man med i båda serierna innan 3-mannaspelet avslutades. Spelplats för 5-manna var oftast Skönsbergs sporthall, innan den brann ner 2001. Nacksta sporthall blev temporär spelplats innan korpen flyttade innebandyspelet till Ljustadalens sporthall där den än idag spelas. Sköle spelade under väldigt många säsongen i division 3 och division 2 men tog steget upp i Sundsvallskorpens finrum, division ett 2005. De senaste åren har klubben spenderat i de två översta divisionerna med ett kort gästspel i division tre där Sköle för första gången (i modern historia) vann en serie. 2012 förlorade man kvalmatchen mot Menigo med 5-4 e.str och laget åkte ner till division 2. Med åren har en del spelare kommit och gått men stommen från 1995 är fortfarande kvar i laget. Ett mål Sköle Rhinos har med verksamheten är att klara av ett generationsskifte - Vision 2022.

Fotboll

Sköle skapade tidigt ett fotbollslag där stommen utgördes av samma spelare som spelade innebandy, men med några undantag och tillägg. Spelplatsen var Nacksta/Sallyhills grusplan och det var 7-manna spel i korpens fotbollsserier som gällde. Sköle spelade även några lyckade säsongen i Timråkorpens fotbollsserier som spelades på gräs, där man vann serien (division 3?) någon sommar. Här var det bara fåtalet skölespelare som utgjorde stommen av laget. Skador och lågt deltagande gjorde att fotbollsspelandet lades på is 2007.

Skölefesten

Varje år försöker vi ha en Skölefest där en ärofylld trofé delas ut till den deltagare som vinner tävlingarna som utgörs av flera deltävlingar. Prickskytte med innebandy/fotboll, hastighetsskjutning med fotboll/innebandy och bolllekar står oftast på tävlingsprogrammet. En individuell tipsslinga med priser är också obligatoriskt. Varje person som deltagit med Sköle Rhinos har en stående inbjudan till festen som utannonseras på hemsidan och vanligtvis anordnas på sommaren under speluppehållet.

MVP

Efter varje säsong delas det finaste priset ut til lden spelare i laget som varit mest värdefull under säsongen. MVP Sköle Rhinos. Det är nuvarande MVP som delar ut priset där mål, assist, antal spelade matcher, räddningar, inställning, defensivt spel och karaktär vägs samman.

Hemsidan

Sköle har genom åren gjort sig kända för att ha en ganska väl utvecklad hemsida för att vara bara en korpklubb. Hemsidan www.skolerhinos.com har haft många skepnader och det är inte omöjligt att den bytt utseende från senast du besökte den.

Logotypen/Klubbmärket

Fredrik Welander tog fram det första klubbmärket(1995-2002) som bestod av texten SKÖLE RHINOS i fonten 'College' med en stjärna inklämd flankerat av två noshörningshuvud. 2002 tog konstnären Bert Fahlberg fram ett nytt, modernt och fräscht klubbmärke som klubben har som sitt än i dag.

Matchtröjor

Sköle har spelat i en hel del olika matchställ genom åren. Vi inledde med blåa tröjor, men efter bara någon säsong så gjorde vi våra första egna tröjor. Det blev ett vitt matchställ med svart tryck, logon på bröstet och namn och nummer på ryggen. Efter några år så bytte vi tillbaka till blått med ännu ett nytt ställ. När den nya logotypen togs fram så gjorde vi ännu ett nytt ställ, denna gång i samma blåa färg som innan. För några år sedan så bytte vi färg till svart. Inför avslutande kvalspelet VT 2014 så hade Sköle tagit fram ett nytt matchställ, denna gång i Brandgult (orange med lite finare ord) och två nya sponsorer knytits till klubben. Andra kläder/saker som Sköle tagit fram genom åren för att förstärka varumärket är kepsar, träningsoveraller, väskor, kalsonger, klistermärken, t-shirts, tygmärken och musmattor med tryck.

Träningar

Rhinos har sedan -95 försökt att träna en gång i veckan och våra träningsanläggningar har varit nästan lika många som det finns sporthallar i sundsvallsområdet. Sedan några år tillbaka har Rhinos nu Ljustadalen som tränings- och matcharena. Träningsmotståndare har genom åren också kommit och gått, TT (numera nedlagt) är dock det lag man tränat mest mot genom åren och just nu är det Mean Spirits som står för motståndet.

Brännboll

Sköle Rhinos har även gjort sig kända som ett grymt bra brännbollslag där man vann Korpslaget på Ängen på Södra Berget senast (årtal okänt) Korpen arrangerade det. Året innan kom laget tvåa. Även stora turneringen Träslaget i Ånge har fått påhälsning av Sköle, men där har matforslaget haft mindre lyckad framgång.

Maraton

Sköle Rhinos långlöpande #11 Karlsson har deltagit i några långlopp för klubben. Stort.

Sköles första logotyp från 1995:


Framtaget av Fredrik Welander. Typsnittet hette College och Noshörningarna fanns med i Beeline.Nuvarande logotyp från 2002:


Konstnären Bert Fahlberg har ritat klubbmärket.2011 i April tog Sköle åter igen steget upp i Division 1

Innebandy
--2003 VT
Saknar statistik...tyvärr.
2003 HT -
4 segrar. Slutar 8:a i Div 2.
2004 VT -
4 segrar. Slutar 6:a i Div 2.
2004 HT -
7 segrar. 2:a i Div 2 och avancerade till Div 1.
2005 VT -
Slutar 9:a i Div 1. 4 segrar.
2005 HT -
Slutar 8:a i Div 1. 4 segrar.
2006 VT -
Slutar 6:a i Div 1. 5 segrar.
2006 HT -
Slutar 10:a i Div 1. 1 seger enbart. Degraderades ner till Div 2.
2007 VT -
Slutar 6:a i Div 2. 5 segrar.
2007 HT -
Slutar 2:a i Div 2. 6 segrar. Tar åter steget upp i högsta serien.
2008 VT -
Med 3 segrar slutar laget 11:a och åker ur ettan direkt.
2008 HT -
Slutar 8:a i Div 2. 4 segrar.
2009 VT -
3 segrar och laget slutar 11:a. Sköle åker ur tvåan.
2009 HT -
Sköle vinner trean och går upp.
2010 VT -
Sköle slutar 6:a i Div 2. 4 segrar.
2010 HT -
Sköle slutar 7:a i Div 2. 5 segrar.
2011 VT -
8 segrar. Sköle slutar 2:a, förlorar finalen och går upp i ettan igen.
2011 HT -
4 segrar. Sköle förlorar kvalet och behåller sin plats efter en inlämnad protest.
2012 VT -
3 segrar. Sköle förlorar kvalet på straffar, behåller sin plats då man ersätter lag som slutar.
2012 HT -
2 segrar. Sköle åker ur. Nu VILL man inte vara i ettan och meddelar Korpen att div 2 blir bra.
2013 VT -
6 segrar. Sköle förlorar kvalet till ettan med 3-1 mot Team Skandia. Sköle slutade fyra i div 2 men slog alla lagen ovan.
2013 HT -
5 segrar. Sköle inleder lite trevande men hittar formen och slutar femma i tvåan.
2014 VT -
Sköle förlorar kvalet till ettan med 2-3 mot Emhart. Slutade fyra i tvåan. 4 segrar +2WO.
2014 HT -
Sköle vinner grundserien och finalen mot Falcon Crest med 6-5. Avancemang till ettan! 8 segrar och bara en förlust.
2015 VT -
3 segrar. Sköle vinner sista två matcherna och undviker kvalspel. Slutar 8:a. Avgörande målet med 40 sekunder kvar i sista matchen!
2015 HT -
4 segrar. Vinner sista seriematchen och klarar en kvalplats. Slutar 9:a. Förlorar kvalet på straffar. Får en plats i ettan pga lag drar sig ur.
2016 VT -
6 segrar. Sköle förlorar sista matchen med uddamålet. Slutar 4:a. Sköles bästa resultat och placering någonsin!
2016 HT -
6 segrar igen. Slutar som 5:a. Endast 2 lag gjorde fler mål framåt.
2017 VT -
3 segrar och nedflyttning. Förlorade sista avgörande matchen, slutar 11:a.
2017 HT -
6 segrar och en fjärdeplats. Förlorade sista avgörande matchen, missade kval.
2018 VT -
7 segrar slutade 4:a. Förlorade sista avgörande matchen, missade uppflytning och kval.
2018 HT -
...